top of page

Miskraam / Abortus 

Binnenkort is ©Het koesterpad voor na abortus beschikbaar. (later komt ook het koesterpad voor na een miskraam)
Heb jij nood aan hulp na de abortus , verloopt de verwerking moeizaam, ben je de connectie met jezelf verloren, verloopt je relatie stroef, kan je je kindje moeilijk een plaats geven in je gezin, loop je rond met schuldgevoelens...
In het koesterpad
 komen alle problemen die het gevolg zijn na abortus aan bod. 
Met behulp van een kaartenset, koesterboek, begeleiding
tools en coaching( indien gewenst) kan je weer stapje per stapje vooruit in het leven.
Indien je hier
van op de hoogte gehouden wil worden laat je emailadres achter en ik stuur je een mail als het koesterpad beschikbaar is.
Ondertussen kan je al de gratis weggever downloaden zodat je al een eerste indruk krijgt van het koesterpad.

Mockup koesterboek spir_edited.jpg

Ondertussen kan je bij mij terecht voor persoonlijke coaching in mijn praktijk, telefonisch of online zowel voor hulp na miskraam als bij abortus.

  • Heb je je ongeboren kindje verloren en kan je het geen plaats geven?

  • Ben je bang om opnieuw zwanger te worden?

  • Ben je ongepland/ongewenst zwanger?

  • Heb je een abortus ervaren en zoek je hulp om verder te stappen in je leven te      kunnen zetten?

  • Heb je hulp nodig bij het wel of niet overgaan tot het afbreken van de zwangerschap?

  • ...

Dan kan je bij mij terecht voor hulp zowel in mijn praktijk, online of telefonisch (deze stap voelt soms kleiner aan).  Hieronder vind je meer uitleg, indien je toch twijfelt of je met jouw vraag bij mij terecht kan neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Het coachen gebeurt in een veilige setting. Bij abortus en ook bij een miskraam kan de angst dat dit bekend zou worden soms heel diep zitten. Er is veel kans dat je met "je geheim" rondloopt. Daar in de praktijk ook andere hulp aangeboden wordt, is mijn praktijk een veilige setting. 

Begeleiding na een miskraam

Als een sterretje aan de hemel kijk ik naar jou, veraf maar toch heel helder.

Het moment dat je zwanger bent neemt je leven een heel andere wending, toekomstplannen worden gecreëerd. Je bent vol verwachting, hoopvol, voelt je omringt door liefde …
Als je zwangerschap wordt onderbroken verlies je niet alleen je kindje maar ook jullie toekomstdromen en plannen. Dit heeft een enorme impact op jou en je gezin. Loop je vast in je verdriet, leegte, schuld, problemen in de relatie met je partner, je kinderwens…? Samen gaan we op weg om je lieve kindje een plaats te geven in je (jullie) leven, we gaan dieper in op thema’s die naar boven komen drijven zodat jij (je partner, je gezin) terug je weg kan vervolgen.

Voeding

Begeleiding bij het beslissingsproces rond abortus

In het boek des levens schrijft iedereen zijn eigen verhaal.

Je staat nu voor een heel moeilijke keuze, waarschijnlijk zal je in je leven nog nooit voor zo een zware beslissing gestaan hebben. Dit neem je niet lichtzinnig op en je bent je heel bewust dat dit sowieso een impact zal hebben op jullie leven.

Voel je je heen en weer geslingerd tussen de twee keuzes en geraak je ( samen met je partner indien mogelijk) er maar niet uit? Dan help ik je meer overzicht en duidelijkheid te krijgen zodat jij/ jullie tot een zo "overtuigd" mogelijke beslissing kunnen komen.

Ik heb geen vooroordelen, ben niet voor of tegen abortus, het is jouw persoonlijke keuze wara ik achter sta. Een weloverwogen keuze bepalend voor het verdere verloop van jullie leven ongeacht het wel of niet overgaan tot abortus.

GIK BIK

Begeleiding na abortus

Dobberend op het water denk ik aan jou aan hetgeen mocht zijn maar nooit gebeuren zou.

De weg van abortus startte direct met de zwaarste beslissing die je waarschijnlijk in je leven moest maken. Een beslissing waar je meestal nooit voor 100% van overtuigd was. De taak om met deze beslissing verder te leven komt bovenop het verdriet voor het verlies van je kindje. Het is bij velen een eenzame weg, een weg van schaamte en schuld waar je het gevoel hebt weinig steun te mogen/kunnen ontvangen. Abortus is (nog) niet maatschappelijk aanvaard waardoor dit al vlug in een geheim ontaard, een geheim dat je met je meedraagt. Voel jij je vastzitten in je leven, voel je je eenzaam in je verdriet, wil je je partner sparen of loopt de communicatie tussen jullie stroef, blijf je met schuldgevoel rondlopen… graag wil ik je hierbij helpen. Stapje per stapje een nieuw hoofdstuk in je leven starten met je kindje diep in je hart meereizend met jou.

Miskraam
Abortus
bottom of page