top of page

Jouw diëtiste Marilyne

Wil jij je gezondheid en welzijn naar een hoger niveau tillen? Bij Welzijnspraktijk de weerspiegeling sta ik klaar om jou te begeleiden op jouw weg naar een gezonder leven! 

Ik biedt persoonlijke begeleiding en op maat gemaakte voedingstrajecten die aansluiten bij jouw specifieke doelen en levensstijl. Of je nu wilt afvallen, meer energie wilt hebben of je gewoon beter wilt voelen, ik heb de kennis en expertise om je te helpen slagen. 

Een holistische aanpak is essentieel, waarbij jouw unieke behoeften en voorkeuren mee in overweging wordt genomen. Geen strikte diëten of quick fixes, maar duurzame veranderingen die je kunt volhouden op lange termijn. 

Bij Welzijnspraktijk de weerspiegeling streven we ernaar altijd up-to-date te blijven. Daarom school ik mij regelmatig bij om de laatste nieuwe ontwikkelingen op vlak van voeding en gezondheid op te volgen. Met mijn voortdurende leergierigheid ben ik zelfs momenteel bezig met een Master of Science in de Gezondheidsbevordering aan de Universiteit van Gent.

Ik ben erkend bij het RIZIV Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (5-63645-22-601) en ook lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten. De sessies kunnen zowel in onze praktijk als online doorgaan. Ontdek hoe je jouw voedingsgewoonten kunt transformeren en jouw gezondheidsdoelen kunt bereiken. Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult

Overgewicht en obesitas

Wat zijn nu de fabels en wat zijn de facts rond gewichtsverlies? Met behulp van op maat gemaakte doelen streven we naar een gezonde relatie met voeding die jouw noden en behoeften vervult.

Ken je de tanita BC-545N al? Hiermee kan ik jouw lichaamssamenstelling meten zonder dat je er iets van gewaar wordt. De volgende gegevens worden berekend:

  1. Gewicht

  2. BMI

  3. Lichaamsvet (%)

  4. Spiermassa (kg)

  5. Visceraal vet of orgaan vet

  6. Vochtbalans of totaal lichaamswater

  7. Metabolische leeftijd

  8. Botmassa

Overgewicht en obesitas

Zwangerschap

Het is moeilijk om te weten wat je nu wel en niet mag eten door al die goedbedoelde adviezen en kraampraatjes. Gelukkig wil jij wel weten wat de beste voeding is voor jou en je kindje tijdens de zwangerschap. Welke voedingssupplementen zijn uiterst belangrijk? Mag ik nog mijn overheerlijke favoriete voedingsmiddelen eten? Hoe voorkom je nu eigenlijk die ziekmakende voedselinfecties zoals Listeria monocytogenes en Toxoplasma gondii? Welke risicoproducten zijn er en wat zijn veilige alternatieven ervoor? Samen gaan we op zoek naar een goed gebalanceerd eetpatroon die jouw noden en behoefte vervult. Bovendien krijg je verschillende praktische tips mee zoals hoe je veilig thee kunt drinken, hoe je je voeding moet bereiden om infecties tegen te gaan,...

logo blauwe appel.png

Download hier 10 handige tips als je zwanger bent !

Zwangeschap

Hart- en vaatziekten

Een gezond voedingspatroon en levensstijl staan hier centraal. Veranderingen hierin kunnen een grote impact hebben op jouw cardiovasculair risicoprofiel. 

Hart- en vaatziekten

FODMAP

Binnenkort kan u ook voor het FOMDAP dieet bij mij terecht. FODMAP staat voor Fermentable Oligosaccharides, Disaccharides, Monosaccharides And Polyols. Het wordt toegepast bij het prikkelbare darm syndroom. 

FODMAP
Intuïtief eten
bottom of page